University of Greenwich Dreadnought Student Hub

Royal Naval College, Greenwich, 2018

Located at the heart of Greenwich Maritime UNESCO World Heritage site, the University of Greenwich’s Grade II Dreadnought Building offers an opportunity to create state-of-the-art learning, teaching and social spaces, as well as and provide additional flexible accom­mod­ation for admin­is­trative uses. 

Dannatt, Johnson Architects worked on the original 1990s refur­bishment of the Dreadnought and were appointed again to refurbish the building to become the University’s Student Hub, which completed in 2018.

501 Gu 0010
501 Gu 0035

The scheme includes relocating the Students’ Union into the Dreadnought building, providing an innovative space for students to socialise, learn creatively and study individually or in groups, and providing flexible spaces for student activities and events. This will build upon the success of the Students’ Union in creating a community of engaged students, providing them with modern facilities comparable with other univer­sities. The relocation will remove all Students’ Union facilities from the Cooper Building on King William Walk. The student computing facilities currently in the building will also be enhanced.

The project was shortlisted for the AJ Retrofit Awards 2019 in the Higher and Further Education category.

Photographs by Peter Cook

Client: University of Greenwich

Filed to: Learning and Workspace, Heritage

501 Gu 0037
501 Gu 0043
501 Gu 0048

This is a trans­form­ation, not just of this building but it enables our students to be transformed too. You have sown a seed here which will flourish for current students and all students who follow them.” The University’s Chancellor, Baroness Scotland PC QC

501 Gu 0026
501 Gu 0020