HMS Pembroke Wardroom and Students Cafe, Medway

HM Pembroke Royal Naval Barracks at Chatham were designed by Sir Henry Pilkington, Royal Engineer and were occupied by the Navy from completion in 1902 to their closure in the 1980’s.

The University of Greenwich now occupy the buildings and appointed Dannatt, Johnson Architects to carry out conservation, refurbishment and accessibility works to Pembroke. A key part of the brief was to make the Wardroom a commercial viable function space.

The Wardroom was refurbished, with repairs to existing joinery and new AV equipment added to provide a function and lecture theatre space. A new lift was added that gives accessibility for visitors and allows the kitchen on the ground floor to serve the Kitchen.

On the ground floor the café has been redesigned to provide a variety of dining, self study and group learning areas which now serve as an important student hub on the site.

HM Pembroke Royal Naval Barracks at Chatham were designed by Sir Henry Pilkington, Royal Engineer and were occupied by the Navy from completion in 1902 to their closure in the 1980’s.

The University of Greenwich now occupy the buildings and appointed Dannatt, Johnson Architects to carry out conservation, refurbishment and accessibility works to Pembroke. A key part of the brief was to make the Wardroom a commercial viable function space.

The Wardroom was refurbished, with repairs to existing joinery and new AV equipment added to provide a function and lecture theatre space. A new lift was added that gives accessibility for visitors and allows the kitchen on the ground floor to serve the Kitchen.

On the ground floor the café has been redesigned to provide a variety of dining, self study and group learning areas which now serve as an important student hub on the site.

HM Pembroke Royal Naval Barracks at Chatham were designed by Sir Henry Pilkington, Royal Engineer and were occupied by the Navy from completion in 1902 to their closure in the 1980’s.

The University of Greenwich now occupy the buildings and appointed Dannatt, Johnson Architects to carry out conservation, refurbishment and accessibility works to Pembroke. A key part of the brief was to make the Wardroom a commercial viable function space.

The Wardroom was refurbished, with repairs to existing joinery and new AV equipment added to provide a function and lecture theatre space. A new lift was added that gives accessibility for visitors and allows the kitchen on the ground floor to serve the Kitchen.

On the ground floor the café has been redesigned to provide a variety of dining, self study and group learning areas which now serve as an important student hub on the site.