King William Restaurant, Greenwich

The former dining room of the King William building was originally used by the naval pensioners of the buildings when in use as the Royal Hospital for Seamen. Being in continuous use it had experienced numerous new ‘layers’ of decoration and design intervention and the Greenwich Foundation commissioned the practice to reorder the space to a more historically correct design.

The design follows the earlier work to the Queen Mary building including the installation of a new English Oak floor, recovery of the stone column detailing and a sensitive lighting installation which reflects the vaulted ceiling construction. New furnishings were sourced to provide comfortable and appropriate styling to the room and to enhance the space.

The former dining room of the King William building was originally used by the naval pensioners of the buildings when in use as the Royal Hospital for Seamen. Being in continuous use it had experienced numerous new ‘layers’ of decoration and design intervention and the Greenwich Foundation commissioned the practice to reorder the space to a more historically correct design.

The design follows the earlier work to the Queen Mary building including the installation of a new English Oak floor, recovery of the stone column detailing and a sensitive lighting installation which reflects the vaulted ceiling construction. New furnishings were sourced to provide comfortable and appropriate styling to the room and to enhance the space.

The former dining room of the King William building was originally used by the naval pensioners of the buildings when in use as the Royal Hospital for Seamen. Being in continuous use it had experienced numerous new ‘layers’ of decoration and design intervention and the Greenwich Foundation commissioned the practice to reorder the space to a more historically correct design.

The design follows the earlier work to the Queen Mary building including the installation of a new English Oak floor, recovery of the stone column detailing and a sensitive lighting installation which reflects the vaulted ceiling construction. New furnishings were sourced to provide comfortable and appropriate styling to the room and to enhance the space.

The former dining room of the King William building was originally used by the naval pensioners of the buildings when in use as the Royal Hospital for Seamen. Being in continuous use it had experienced numerous new ‘layers’ of decoration and design intervention and the Greenwich Foundation commissioned the practice to reorder the space to a more historically correct design.

The design follows the earlier work to the Queen Mary building including the installation of a new English Oak floor, recovery of the stone column detailing and a sensitive lighting installation which reflects the vaulted ceiling construction. New furnishings were sourced to provide comfortable and appropriate styling to the room and to enhance the space.