Dreadnought Learning Resource Centre, Greenwich

The Dreadnought Library and Learning Centre occupies what was formerly the Dreadnought Seamen’s Hospital. It is a Grade 2* listed building designed by James ‘Athenian’ Stewart and built in the 1760s. Used as an infirmary for the adjacent Royal Naval College it subsequently became a hospital within the National Health Service. The building was closed in 1986 when its use as an NHS hospital specialist unit ended and subsequently fell into an advanced state of decay and disrepair.

The Dreadnought Library and Learning Centre occupies what was formerly the Dreadnought Seamen’s Hospital. It is a Grade 2* listed building designed by James ‘Athenian’ Stewart and built in the 1760s. Used as an infirmary for the adjacent Royal Naval College it subsequently became a hospital within the National Health Service. The building was closed in 1986 when its use as an NHS hospital specialist unit ended and subsequently fell into an advanced state of decay and disrepair.

The Dreadnought Library and Learning Centre occupies what was formerly the Dreadnought Seamen’s Hospital. It is a Grade 2* listed building designed by James ‘Athenian’ Stewart and built in the 1760s. Used as an infirmary for the adjacent Royal Naval College it subsequently became a hospital within the National Health Service. The building was closed in 1986 when its use as an NHS hospital specialist unit ended and subsequently fell into an advanced state of decay and disrepair.

The University of Greenwich spent £10m regenerating, conserving and extending the building to provide approximately 1,000m2 of usable space for library and information resource. The works consist of the conservation and refurbishment of the original building fabric and the insertion of two new glazed courtyard spaces to provide library and IT facilities for the University.

The University of Greenwich spent £10m regenerating, conserving and extending the building to provide approximately 1,000m2 of usable space for library and information resource. The works consist of the conservation and refurbishment of the original building fabric and the insertion of two new glazed courtyard spaces to provide library and IT facilities for the University.

The University of Greenwich spent £10m regenerating, conserving and extending the building to provide approximately 1,000m2 of usable space for library and information resource. The works consist of the conservation and refurbishment of the original building fabric and the insertion of two new glazed courtyard spaces to provide library and IT facilities for the University.

The north and south halves of the central courtyard have been infilled with steel and glass constructions which include a ship’s deck-like structure of horizontal pierced beams supporting the main glass roofs. Integration of services has played a key part in this Grade II listed building complex demanding close collaboration with English Heritage and the Local Authority throughout.

The north and south halves of the central courtyard have been infilled with steel and glass constructions which include a ship’s deck-like structure of horizontal pierced beams supporting the main glass roofs. Integration of services has played a key part in this Grade II listed building complex demanding close collaboration with English Heritage and the Local Authority throughout.

The north and south halves of the central courtyard have been infilled with steel and glass constructions which include a ship’s deck-like structure of horizontal pierced beams supporting the main glass roofs. Integration of services has played a key part in this Grade II listed building complex demanding close collaboration with English Heritage and the Local Authority throughout.